ViS undersöker trivsel och välmående i Västra Mälardalen

Inför projektperioden 2021 – 2025 initierar ViS två omfattande undersökningar om trivsel, stolthet och välmående i Västra Mälardalen.

Den första undersökningen riktar sig till privatpersoner och genomförs mellan den 21/6 och den 8/8 med leverans av resultat den 19/8. Frågorna handlar exempelvis om hur stolta vi känner oss över Västra Mälardalen och vad vi upplever som livskvalitet.

– Det finns mycket att vara stolt över här i Västra Mälardalen; att få leva och bo i en bygd där vi har det mesta runt husknuten. Ambitionen är att få fler att inse fördelarna med Västra Mälardalen och även se vad vi kan arbeta vidare med. För att lyckas med det genomför vi en undersökning för att se vad invånarna idag uppskattar mest med Köping, Arboga och Kungsör, förklarar Mikael Bohman, ordförande i ViS.

Den andra undersökningen riktas till företag och presenteras den 30/9.

– I företagsundersökningen vill vi ta tempen på våra företag, inventera utmaningar, hitta möjligheter och se hur vi kan hjälpa företagen till fortsatt utveckling och tillväxt, fortsätter Mikael Bohman.

Totalt kommer 550 intervjuer genomföras, varav 350 är med privatpersoner och 200 med företag. Resultatet av undersökningarna ska användas som underlag till att planera kommande aktiviteter och projekt i ViS.

Undersökningen sker i samarbete med Supportföretaget i Köping.

– Det ska bli mycket trevligt att genomföra dessa två viktiga undersökningar,
säger Tove Åkerman Stenman från Supportföretaget. Sommarens undersökning kommer dessutom att ge flera ungdomar sommarjobb hos Supportföretaget, vilket ger fler en viktig fot in på arbetsmarknaden samt värdefulla erfarenheter och meriter inom marknadsundersökningsbranschen.

Foto: Peter Cederling

Publicerat den 22/6 2021

Mer information:
Mikael Bohman
mikael.bohman@sparbankenvm.se
0221-344 58

Kontakta oss

Mikael Bohman

Ordförande

Johanna Ericson

Marknadsföring/Webb

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!


@ Copyright 2021 Västra Mälardalen i Samverkan.
Sekretess & integritet. Webbdesign: Underbase Media AB