Goda nyheter i
Västra Mälardalen

Mars 2021
Västra Mälardalen är fullt av goda nyheter. Dessa vill vi dela med oss av.
Du hittar fler på www.vastramalardalen.se
Vår i sikte!
Vårsol, fågelkvitter och ljumma dagar - finns det något härligare! Vårvädret kan konsten att locka ut oss i naturen, och kanske inte bara på fritiden?
Hjärnforskning visar att motion stärker minne, koncentration och kreativitet, så varför inte testa walk-and-talk-möte? Motionsutmaningar för jobbgänget? Det finns säkert en hel del nya vanor vi kan ta med oss från pandemin. 
Det milda vädret kan också förenkla för oss att träffa nära och kära. Det finns något hoppfullt i den kommande årstiden. 
Och som vanligt har det hänt en hel del i Västra Mälardalen.

VM-fest i höst!
Ett nytt datum är satt för VM-festen. Den 28/10 i Köping planeras kalaset att gå av stapeln. 
Mer information kommer!ViS har sökt projektmedel för platsutveckling
ViS har ansökt om projektmedel hos Tillväxtverket. Utlysningen handlar om att utveckla besöksmål och självklart finns det massor av spännande potential här. Kartläggning och dialog med besöksaktörer samt förslag på aktiviteter kring vatten står i vår projektbeskrivning. Nu håller vi tummarna för att projektmedlen kommer Västra Mälardalens besöksframtid till gagn.

Tre snabba frågor till en VM-företagare
Vi har intervjuat Köpingsföretagarna Jenny och Josefin på Canibus AB.
Foto: Mari Nälsén.

Berätta lite om verksamheten:
"Bakom Canibus AB står Josefin Viborg (29) och Jenny Svensson (40). Vi är båda uppvuxna i/utanför Köping och med gemensamt intresse för hundar och specialsök.

Canibus har sina lokaler och kontor i Munktorp. Vi sysslar med avancerat specialsök, dvs. vi söker vissa specifika dofter i olika miljöer med våra hundar. Vi har inriktat oss på att hitta angrepp av Granbarkborre (Ips Typographus) i skogen under sommaren, då det är ett pågående akut problem, samt otillåtna preparat, vilket är ett problem året runt.

Vi har även kurser och utbildningar, anordnar intressanta föreläsningar inom ’Hund’ samt är återförsäljare av hund- och kattfoder från MeraPetfood.

Upprinnelsen till att starta verksamhet med hundarna var att vi ville ha ombyte och bättre arbetstiden är de vi hade på våra respektive jobb just då. Så vi gick en årsutbildning i specialsök, tränade massor, läste och lärde oss ännu mer på egen hand och med tidigare erfarenheter i bagaget startades företaget hösten 2019. Det blev riktigt tufft att få fart på verksamheten iom utbrottet av CoVid-19, men företaget har överlevt än så länge och vi hoppas på det bästa. Nu närmar vi oss en sommar som redan nu ser lovande ut på uppdragsfronten."

Vad är det roligaste med att jobba i verksamheten? 
"Hundarna ligger såklart i topp för oss båda! Att få träna och jobba med dem är en ynnest. Att få träffa olika hundar och människor, i både kursverksamheten och ute på operativa jobb, är också något vi båda uppskattar mycket. Det finns så mycket att lära av varandra, oavsett hur länge någon varit aktiv eller vilka erfarenheter de vi träffar har."

Det här visste vi kanske inte om företaget:
"Att vi är systrar. Vi fick många frågor om vi ’verkligen skulle ha företag ihop’ och visst är det en påfrestning att kollegan också är familj ibland, men det är många gånger fler positivt att det är familjen som väntar på jobbet."

Tack Josefin och Jenny på Canibus för intressant berättelse om ert företag!

Ny Förebild i Västra Mälardalen!
ViS har utsett Månadens Förebild februari 2021!
Arbogas näringslivschef Tobias Gillberg, tillsammans med ViS ordförande Mikael Bohman överraskade Förebilden Christoffer "Kriss" Axelsson under Rekoringen, som han har varit med och startat upp. 


Utdrag ur motiveringen:
"Genom initiativet till REKO-ringen har ”Kriss” synliggjort och tillgängliggjort lokalproducerad mat för Arbogabor.
Tillsammans med sitt engagemang för träning och hälsa hjälper han Västra Mälardalingar till en hållbar livsstil."

Här kan du se filmen från utdelningen. 
Stort grattis Christoffer! 


ViS önskar dig en fin vår.
Ta hand om dig!
 

Önskar du avregistrera dig från nyhetsbrevet? 
Kontakta: info@vastramalardalen.se

 

Copyright © *Västra Mälardalen i Samverkan 2019*, All rights reserved.