Goda nyheter i
Västra Mälardalen

September 2020
Västra Mälardalen är fullt av goda nyheter. Dessa vill vi dela med oss av.
Du hittar fler på www.vastramalardalen.se
Välkommen tillbaka!
Vi hoppas att du har haft möjlighet att ladda batterierna inför höstens rutiner och vardagsliv. Men glöm inte att du har närhet till sköna utflykter i skog och natur! 

Här i Västra Mälardalen händer det som vanligt en hel del:

Sommarkampanj för Västra Mälardalen
Under sommaren pågick en gemensam turismkampanj där Köping, Arboga och Kungsör marknadsförde besöksmål och aktiviteter här i Västra Mälardalen. 
Här lyftes bland annat lokal shopping, vandringsleder och historiska platser. Hemesterfirare och besökare
Sällan har det pratats så mycket om hemester och svemester. Så hur blev det med semesterfirandet här i Västra Mälardalen?

Ellinor Gustafsson, turismutvecklare Köpings kommun:
’’Sommaren i Köping bjöd på mer besökare än väntat. Nya ställplatserna i inre hamn har varit välbesökta precis som båtplatserna i gästhamnen. Våra InfoPoints i Köping har även märkt av en så kallad hemester, alltså att våra invånare har semestrat på hemmaplan. Många har varit nyfikna på vad som finns i vår kommun och det har inte minst märkts på vår nya besökswebb visitkoping.se, som har varit populär att besöka.’’

Janne Eriksson på Hjälmare kanal AB och Tina Pettersson, turistinformatör Arboga kommun:
"Hjälmare kanalområdet har haft en rekordsommar med fler besökare än på många år", säger Janne Eriksson på Hjälmare kanal AB. "Vi märker en ökning med besökare som kommer landvägen med bil och husbil. Men det är också roligt att vi i år fått en ökning av fritidsbåtar som trafikerar kanalen", avslutar Janne.
 
"Även i stadskärnan har det under juli varit många turister. Butiker, caféer och boenden uppger att det varit många turister i stan. Vi är positivt överraskade av det kommit så många besökare till Arboga i sommar", säger Tina Petersson på Arboga turistbyrå.
"Vi märker en ökning av barnfamiljer som kommit till Arboga på dagbesök från olika delar av Mälardalen", avslutar Tina.

Lina Ekdahl, Kultur och evenemangssamordnare, Kungsörs kommun:
"Sommaren 2020 har varit och är annorlunda: från att allt stannade upp under våren, alla stora evenemang ställdes in och besöksmål stängdes, har nu besöksmålen ställt om och visat att de tar situationen på allvar. Besöksmålen vittnar om olika lägen från ”mycket ansträngt”  till ”bästa sommaren hittills”.
Det har varit en blandning mellan besökare från orten och tillresande från hela mellansverige. Enstaka turister från annat europeiskt land. Många övernattande har kommit i egna husvagnar, husbilar och båtar. Många besökare men även invånare har använt vandringsleder, cykelleder och hittat ut i naturreservat."

Handelssatsning del 3
I dagarna kommer Johan Lindahl till Kungsörstorp för att hålla den avslutande delen av Handelssatsningen, ett samarbete mellan Västra Mälardalen Handel och ViS. Föreläsningen delas upp i två omgångar för att på ett säkert sätt erbjuda de drygt 60 anmälda inspiration och kunskap om försäljning och marknadsföring.
Under föreläsningen bjuder Johan på egna erfarenheter av coronapandemins konsekvenser under temat "Hur blir du en vinnare i en föränderlig värld."

Så här tyckte Faik Nison och Patrik Lund om föreläsningarna: 
"Om man jobbar ensam i en butik fyller man kanske inte på med energi, det här gav viktig påfyllning. Och man blir påmind om viktiga saker att tänka på", säger Faik.

"Jag tycker det är bra att man får lite andra ögon att se med. Ibland blir man lite hemmablind. Det är kul att träffa nya människor och lära sig nya saker och få positivitet. Krisen har varit jättejobbig men många hittar lösningar och flexibilitet", säger Patrik. Tre snabba frågor till en företagare
Tre snabba frågor går den här gången till Ulf Vestlund på Balans Music AB i Västra Skedvi utanför Kolsva.


Om verksamheten Balans Music AB:

Balans Music AB erbjuder ljudstudio-tjänster till allt från lokala körer och möhippor till svensktoppartister. Hos Balans Music kan du boka studion för att exempelvis skapa en demo, lägga på instrument till en färdig låt eller för att få hjälp med att utveckla en idé.

Företaget drivs av Ulf Vestlund som själv är basist och har turnerat sedan början av 80-talet. Han har spelat med de flesta svenska artister som du känner till, och är också medlem i bandet De Sotos som du sannolikt har hört om du besökt en större after ski.

Ulf är uppvuxen i ett musikintresserat hem i Köping, där pappa spelade i band. Han är självlärd musiker och har spelat så länge han kan minnas. 
I studion har han spelat in allt från dragspel till metal men mest blir det pop/rock.

Vad är det roligaste med att jobba i verksamheten?
"Det är kreativt, man skapar något. Det är spännande att man aldrig vet vad som väntar runt hörnet. Trots att jag har gjort över 1000 gig vet man aldrig hur en spelning slutar.
Och i studion är det samma sak. Plötsligt kan man skapa en superlåt från inget alls. Det oväntade kan ske!"

Något vi kanske inte visste om företaget är:
Att Ulf var basisten i Pernilla Wahlgrens Piccadilly Circus-turné!
Han var med och startade bandet DeSotos 1988.
Han var basist med GladaHudik teatern i “Elvis” 2005-201.
Förra sommaren spelade Ulf med Peter Stormare när han uppträdde på Orbaden utanför Bollnäs:
"Peter är otroligt trevlig och brinner verkligen för sin musik", säger Ulf. "Han skriver massor med egen musik, det kanske inte alla vet." 
Här kan du läsa mer om Balans Music AB.

Vi önskar dig en fin höst!
Hälsar
Västra Mälardalen i Samverkan

Önskar du avregistrera dig från nyhetsbrevet? 
Kontakta: info@vastramalardalen.se

 

Copyright © *Västra Mälardalen i Samverkan 2019*, All rights reserved.