Goda nyheter i
Västra Mälardalen

November 2020
Västra Mälardalen är fullt av goda nyheter. Dessa vill vi dela med oss av.
Du hittar fler på www.vastramalardalen.se
Höstmörker eller ljussäsong?
Den mörka årstiden är här. I alla fall om man mäter mängden soltimmar. Men hösten bjuder också på möjligheter till tända ljus och sköna pauser hemma i soffvärmen. 
Varför inte kolla in utbudet av personlig och trevlig shopping i Västra Mälardalen? Här finns det mesta som kan förgylla tillvaron - godsaker, inredningsinspiration och sköna tofflor. 

I Västra Mälardalen händer det som vanligt saker. I detta nyhetsbrev får du några exempel:

Attityder 2.0
Totalt deltog 67 personer på de tre träffarna "Attityder 2.0" som hölls i Köping, Arboga och Kungsör. Nya kontakter, olika kommunikationsperspektiv och diskussioner om vårt framtida Västra Mälardalen stod på schemat. 


Vecka 45 är det dags för del 2 då diskussionerna fortsätter.Snart är det VM-fest! 
Den 1/12 går årets VM-fest av stapeln, i år med begränsat antal gäster på plats, men fortfarande lika spännande! Här hyllas de lokala företagare som är nominerade och vi andra kan följa med på festen hemifrån. 
Håll utkik efter information om TV-sändningen!
Läs mer om festen här.

Tre snabba frågor till en företagare
Den här gången går frågorna till en företagare som levererar service som många Västra Mälardalingar är tacksamma över: Joakim Stenmark på Arboga Cykelservice. 


Om verksamheten:
Arboga Cykelservice har funnits sedan 2014 i en källarlokal på Herrgårdsgatan 16 i Arboga. Joakim som tidigare i livet gick som lärling som cykelreparatör återupptog hantverket då han efter en olycka fick ställa om i yrkeslivet. Han fick hjälp av Arbetsförmedlingen att starta upp verksamheten som nu rullar vidare på halvtid.
"Många säger att det är tur att jag finns. Idag har man kanske varken tiden eller kunskapen att fixa cykeln själv."

Vad är det roligaste med att jobba i verksamheten?
Joakim arbetar utefter devisen "jag ska aldrig vara omöjlig" och tycker det är viktigt att kunden är nöjd. Han tycker det är roligt att han har så många återkommande kunder och berättar att jobbet handlar inte bara om cyklar utan också mötet om med människor.
"Att man får möta så många olika människor är kul, och en del stannar kvar lite för att småprata, det är roligt."

Det här visste vi kanske inte om företaget:
Joakim har inte bara lokala kunder i sin cykelverkstad. 
"Jag har kunder från Fellingsbro, Frövi, Köping, Kungsör, Eskilstuna och till och med Stockholm. Jag har sommarstugegäster som tar med cyklarna till mig. Det är roligt."

Mer information om Arboga Cykelservice hittar du på Facebook. 

Känner du våra Förebilder?
ViS har genom åren delat ut 62 Månadens Förebild-diplom. Förebilderna är personer som gör skillnad i Västra Mälardalen. Dessa inspirerande och spännande personer följer vi upp med reportage, och den här månaden har vi träffat Micke "Rönna" Rönnlund som fick sin utmärkelse i april 2015 för sin förmåga att underhålla. 
Läs reportaget om Micke här. ViS önskar en fortsatt fin höst. Ta hand om dig!

Önskar du avregistrera dig från nyhetsbrevet? 
Kontakta: info@vastramalardalen.se

 

Copyright © *Västra Mälardalen i Samverkan 2019*, All rights reserved.